POLICIJSKA UPRAVA MEĐIMURSKA
Jakova Gotovca 7, 40 000 Čakovec, tel.: +385 40 373 111
međimurska uprava > POLICIJSKE POSTAJE > Postaja prometne policije Čakovec

Postaja prometne policije Čakovec

Postaja prometne policije Čakovec

Foto: PU međimurska

 

 

 

 

 

 

Postaja prometne policije Čakovec specijalizirana je za poslove nadzora i upravljanja prometom na cijelom području Međimurske županije, a smještena je u zgradi policijske uprave.

Na području Međimurske županije izgrađena je gusta mreža cesta sa suvremenim kolničkim zastorom, ukupne dužine oko 1100 kilometara, od čega 23 kilometara auto ceste, 86 kilometara državnih cesta, 221,9 kilometara županijskih cesta, 231,7 kilometara lokalnih cesta i oko 600 kilometara nerazvrstanih cesta. Ovim prometnicama prometuje oko 54000 motornih vozila registriranih u našoj županiji, kojima treba pridodati i veliki tranzitni promet, te oko 2 milijuna vozila u prekograničnom prometu među kojima je veliki broj teretnih vozila.

Osnovna zadaća Postaje prometne policije Čakovec je svakodnevni nadzor i upravljanje prometom, očevidi prometnih nesreća, poduzimanje preventivno-represivnih aktivnosti u cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa, te ostali zadaci iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova.

Upravljanje prometom koje obavljaju policijski službenici prometne policije obavlja se stalno ili povremeno, na temelju svakodnevnog praćenja stanja, uočavanja sigurnosnih problema i pokazatelja o stanju sigurnosti prometa, a sve radi postizanja veće protočnosti prometa i sigurnosti sudionika u prometu, te zaštite ljudi i imovine.

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, uz nadzor i upravljanje prometom na cestama, obavljaju i očevide prometnih nesreća. Očevidi se vrše kod prometnih nesreća u kojima ima poginulih i ozlijeđenih osoba, kao i kod prometnih nesreća s materijalnom štetom koju je djelatnicima policije dojavio netko od sudionika nesreće.

O obavljenim očevidima prometnih nesreća sačinjavaju se zapisnici koje zainteresirane stranke mogu dobiti radnim danom od 7.30 do 15 sati u policijskoj postaji ili telefonom na broj +385 40 373 055.

Postaja prometne policije Čakovec organizira i prati i rad  Prometne jedinice mladeži čiji su pripadnici angažirani na nadzoru i upravljanju prometom na području Grada Čakovca i Preloga.

Postajom rukovodi načelnik Postaje prometne policije Čakovec, Siniša Šajnović.

 

Kontakt podaci:

  • Adresa: Jakova Gotovca 7, 40000 Čakovec
  • Telefon: +385 40 373 044
  • Telefaks: +385 40 373 149
  • E-mail: medjimurska@policija.hr