POLICIJSKA UPRAVA MEĐIMURSKA
Jakova Gotovca 7, 40 000 Čakovec, tel.: +385 40 373 111
međimurska uprava > Vijesti > Ministar unutarnjih poslova posjetio „Sajam sigurnosti i prevencije 2018.“

Ministar unutarnjih poslova posjetio „Sajam sigurnosti i prevencije 2018.“

Ministar unutarnjih poslova posjetio „Sajam sigurnosti i prevencije 2018.“
21. rujan 2018. -

Foto: PU međimurska

Ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović posjetio je danas u Čakovcu „Sajam sigurnosti i prevencije 2018.“ koji se održavao u prostoru sportske dvorane Graditeljske škole Čakovec i na sportskim terenima SRC „Mladost“ u Čakovcu.

 Ovaj sajam je peti u nizu u organizaciji Policijske uprave međimurske te partnera  - Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Vijeća za prevenciju Grada Čakovca.

Pored ministra Božinovića otvorenju Sajma nazočili su i župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik skupštine Međimurske županije Mladen Novak, zamjenici gradonačelnika grada Čakovca, Mario Medved i Zoran Vidović, rukovoditelji iz Ravnateljstva policije, kao i delegacije slovenske i mađarske policije, predstavnici javnih i državnih službi, crkve, članovi obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika Policijske uprave međimurske te brojni drugi uzvanici.

Ministar Božinović naglasio je u svom obraćanju kako mu je čast danas biti u Međimurskoj županiji, kao sudionik ovog jedinstvenog preventivnog sajma, kojim se još jednom potvrđuje da je međimurska policija pri vrhu u inovativnosti i kreativnosti preventivnog djelovanja.

„Sajam sigurnosti i prevencije“ već je postao prepoznatljivo obilježje Međimurske županije, a vjerujem da će zaživjeti kao vrijedan dio tradicije ovog kraja koja promovira nužnost sinergije čitave zajednice na izgradnji sigurnog i mirnog životnog okruženja.“, rekao je ministar.

U obraćanju medijima ministar je pohvalio interakciju policije i lokalne zajednice kao i rad policije s ostalim akterima sajma, s mladom populacijom, naglasivši da je ovaj Sajam zasigurno jedan od najboljih u Republici Hrvatskoj.

Po pitanju stanja sigurnosti na području Policijske uprave međimurske, ministar Božinović izjavio je kako je istraživanje stanja sigurnosti u Međimurskoj županiji, koje je inicirala policija, pokazalo određene žarišne točke po pitanju sigurnosti.

„Ministarstvo unutarnjih poslova će poduzeti i provesti određene mjere koje mogu doprinijeti da se situacija u izvjesnoj mjeri sanira. Međutim, kad govorimo o policiji, pogotovo onom dijelu policijskog posla koji se najviše u javnosti percipira, tj. represiji, policija će provesti određene organizacijske promjene na razini Policijske uprave međimurske, u smislu preustroja organizacijskih jedinica. Pojačat će i kadrove, odnosno kontakt policajce ćemo poslati upravo na one točke u Međimurskoj županiji gdje je taj problem evidentiran. Radimo na tome i da se pojača onaj operativni dio policije i to će sigurno dovesti do određenih rezultata. Međutim, ovo je jedan širi problem i u rješavanje tog problema se moraju uključiti svi nadležni resori, uključujući i županiju i njezino Vijeće za nacionalne manjine, pogotovo za romsku nacionalnu manjinu.“, izjavio je ministar Božinović pred medijima.

Načelnik Policijske uprave međimurske, Ivan Sokač, zahvalio je ministru Božinoviću što je već drugi puta u godinu dana posjetio našu Županiju. Izrazio je zadovoljstvo sveobuhvatnošću sajma i time što su na njemu prisutni svi segmenti koji utječu na sigurnost građana. Ujedno, zahvalio je ministru na suglasnosti za promjenom Uredbe o unutarnjem ustroju Policijske uprave međimurske, popunjavanju radnih mjesta, dodatnom angažmanu na opremanju policijskih službenika i poboljšanju uvjeta rada policije.

Župan Međimurske županije, Matija Posavec u svom obraćanju izrazio je zadovoljstvo što je ovakav sajam peti put održan u Međimurskoj županiji koja je i do sada na državnoj razini prednjačila u svim vidovima prevencije. Zahvalio je posebno Policijskoj upravi međimurskoj na naporima koje je uložila u organizaciju sajma, ali i svim sudionicima koji su dali svoj doprinos da ova priredba uspije.

U ime grada domaćina uzvanike, posjetitelje i izlagače pozdravio je zamjenik gradonačelnika grada Čakovca, Mario Medved, koji je izrazio zadovoljstvo što je i ove godine grad Čakovec jedan od suorganizatora sajma te istaknuo važnost prevencije u stvaranju sigurnijeg društva u kojem živimo.
Vijesti za aktualni mjesec:


20.2.2019.Krađa iz nezaključanog vozila
20.2.2019.Provala u kuću
20.2.2019.Prometna nesreća s poginulom osobom
19.2.2019.Provala u obiteljsku kuću
18.2.2019.Osumnjičena za ubojstvo
18.2.2019.Prometne nesreće tijekom vikenda
18.2.2019.Izbio požar zbog kvara na usisavaču
18.2.2019.Otkriven maloljetnik koji je oštetio službeno vozilo policije
18.2.2019.Krađe i teške krađe tijekom proteklog vikenda
18.2.2019.Održan 16. memorijalni malonogometni turnir i kros utrka „Željko Murk“
15.2.2019.Provođenje akcije "NADZOR TERETNIH AUTOMOBILA I AUTOBUSA"
15.2.2019.Oduzeo prednost prolaska
14.2.2019.Provedena preventivno-represivna akcija
13.2.2019.Oduzeo prednost autobusu
13.2.2019.Otkriven počinitelj krađe
12.2.2019.Obilježena 16. godišnjica pogibije Željka Murka
12.2.2019.Najava provođenja akcije u nadzoru prometa
12.2.2019.Provala u prostor privatne tvrtke
11.2.2019.Informacije
11.2.2019. Zapalio se prostor iza kamina u obiteljskoj kući


str.: 1 od 2. Ukupno: 40 zapisa.